Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pastrojmë domatet nga lëkura dhe i presim në kubikë.
Në një tigan me pak vaj ulliri dhe hudhër, vendosim domatet derisa të shkrijnë.
Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe pak spec djegës dhe i lëmë mënjanë.
Presim patëllxhanët në feta dhe i pjekim pak nga të dyja anët.
Fileton e pulës e presim në feta më të holla dhe e marinojmë me kripë e piper.
Nisim shtrimin e tavës, shtojmë në fund të saj pak salcë dhe më pas një shtresë patëllxhanesh.
Vijojmë me një shtresë fileto pule dhe sërish me patëllxhanë.
Hedhim përsëri pak salcë dhe vendosim disa feta proshutë.
Në fund vëmë mocarelën e prerë në feta të holla.
E pjekim në furrën e parangrohur për rreth 40 minuta dhe pasi ta heqim, hedhim sipër majdanoz të grirë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment