Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë C. Lyeni një tavë për muffins me 12 forma me yndyrë ose shtrojini me forma letre.
Rrihni 3/4 filxhan sheqer dhe gjalpin së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të bëhen krem. Shtoni vezën dhe përziejini mirë.
Sitni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën së bashku në një tas të vogël. Shtoni përzierjen e miellit dhe qumështit në përzierjen e gjalpit derisa të bashkohet. Përzieni ekstraktin e vaniljes. Shtoni me kujdes luleshtrydhet.
Hidhni brumin me lugë në format e përgatitura për muffins. Kombinoni 3 lugë çaji sheqer dhe kanellë në një tas të vogël dhe spërkatini sipër.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër, 20 deri në 25 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento