Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një ëmbëlsirë e lehtë, e freskët dhe shumë kremoze, me notat e xhinxherit të cilat kontrastojnë shijen delikate të kremit. Mousse me çokollatë dhe qumësht është e thjeshtë për t’u përgatitur, shërbehet e ftohtë dhe është perfekte për të përmbyllur një drekë në një ditë feste.
Grini xhinxherin e freskët dhe prisni në copa çokollatën me qumësht.
Ngrohni në një tigan qumështin me 2 dl pana për ëmbëlsira dhe xhinxher deri në vlim, më pas hiqeni nga zjarri dhe kullojeni përmes një site të imët duke e shtypur mirë xhinsherin për t’i marrë gjithë lëngun.
Shkrini çokollatën në një banjëmari me 20 gr gjalpë, më pas shtoni panën e kulluar dhe përziejeni mirë me rrahëse vezësh derisa të ftohet.
Rrihni në një tas të bardhat e vezëve me pak kripë derisa të bëhen marengë dhe shtojani masës duke i përizer poshtë-lart.
Ndajeni mousse-n në 4 gota, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 4 orë. Shërbejini me cifla çokollate dhe xhinxher i sheqerosur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment