Pritini mollët në gjysmë rreth mesit. Hiqni bërthamën dhe farat me një lugë të vogël ose thikë. Vendosni mollët në një enë pjekjeje.
Në një tas të vogël bashkojmë sheqerin kaf, gjalpin, kanellën dhe arrëmyshkun. Hidheni këtë përzierje me lugë në qendrat e gjysmave të mollës. Hidhni ujë ose lëng molle në enën e pjekjes.
Piqni mollët për 30 deri në 45 minuta, ose derisa mollët të zbuten kur shpohen me majën e një thike të mprehtë.
Shërbejeni të ngrohtë me akullore, krem pana ose kos të thjeshtë ose vanilje dhe pak shurup panje.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento