Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pritni mishin në kube të mëdha dhe hidheni në miell të përzier me një filxhan piper.
Vini tiganin me vaj në zjarr dhe hidhni brenda mishin të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Më pas hidheni mishin në një tavë dhe lyejeni me vaj ulliri.
Pritni qepën dhe hidheni të skuqet, më pas shtoni hudhrën.
Pasi të skuqen hidhini sipër mishit.
Në një tenxhere hidhni verën, kanellën, uthullën dhe piperin dhe lini të vlojnë.
Pasi të kenë valuar hidhini sipër mishit, shtoni dhe supën dhe dy gjethe dafine.
Mbulojeni tavën me kapak dhe futeni në furrë.
Piqeni rreth një orë në 200 gradë celsius.
Zbulojeni pak kapakun dhe piqeni edhe dy orë e gjysmë.
Shërbejeni me oriz,
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment