Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Shkrini gjalpin në tigan jo ngjitës në nxehtësi mesatare.
2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
3.Gatuajeni pulën në gjalpë 15 – 20 minuta, duke e kthyer një herë, derisa lëngu të mos jetë më rozë kur të priten qendrat e copave më të trasha. Hiqni pulën nga tigani dhe ngroheni.
4.Përzieni ujë me lëng mishi në tas të vogël dhe derdheni në të njëjtin tigan.
5.Shtoni perimet dhe kërpudhat e ngrira.
6.Lereni të vlojë dhe të zihet deri sa perimet të jenë plotësisht të ziera.
7.Shtoni mishin e pulës dhe ziejini rreth 2 minuta ose derisa pula të jetë e zier.
8. Shërbejeni përzierjen e perimeve dhe lëngut të mishit të pulës me pak majdanoz ose qepë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento