1 qese perime të ngrira (patate, brokoli, karota, misra dhe shirita speci të kuq)
1 kavanoz kërpudha të prera, të kulluara
Qepë të freskëta ose majdanoz të copëtuar, nëse dëshironi
1.Shkrini gjalpin në tigan jo ngjitës në nxehtësi mesatare.
2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
3.Gatuajeni pulën në gjalpë 15 – 20 minuta, duke e kthyer një herë, derisa lëngu të mos jetë më rozë kur të priten qendrat e copave më të trasha. Hiqni pulën nga tigani dhe ngroheni.
4.Përzieni ujë me lëng mishi në tas të vogël dhe derdheni në të njëjtin tigan.
5.Shtoni perimet dhe kërpudhat e ngrira.
6.Lereni të vlojë dhe të zihet deri sa perimet të jenë plotësisht të ziera.
7.Shtoni mishin e pulës dhe ziejini rreth 2 minuta ose derisa pula të jetë e zier.
8. Shërbejeni përzierjen e perimeve dhe lëngut të mishit të pulës me pak majdanoz ose qepë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento