Sugjerojmë:

Mish pule me bizele dhe patate në furrë

4 kofshë pule
1 pako patate të vogla
1/2 filxhan vaj ulliri
2 limonë
2 lugë borzilok të thatë
2 lugë rigon të thatë
1 lugë gjelle kripë
2 lugë limon dhe erëza
1 lugë gjelle piper i zi
1 pako bizele

1.Ngroheni furrën në 220 gradë C.
2.Lyeni një tavëtë madhe pjekje me vaj.
3.Vendosni kofshët e pulës në tavën e përgatitur për pjekje.
4.Hidhni patatet, vajin e ullirit, lëng limoni, borzilok, rigon, kripë, piper dhe erëza së bashku në një tas të madh dhe përzijini deri sa patatet të vishen.
5.Organizoni patatet rreth mishit të pulës në fletën e pjekjes.
6.Hidhni rreth 3/4 e përzierjes mbi mishin e pulës duke rezervuar vajin e mbetur dhe shtrydhni lëngun e limonit mbi pulën dhe patatet.
7.Piqini në furrën e nxehur për rreth 45 minuta.
8.Vendosni bizelet në përzierjen e rezervuar të vajit dhe përzijini.
9.Hiqni përzierjen e pulave nga furra dhe shtoni perzierjen e bizeleve mbi mishin e pulës dhe patatet.
10.Kthejeni tavën në furrë dhe piqni derisa bizelet të marrin ngjyrë kafe të errët, rreth 15 minuta.

Lini një koment