Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper dhe shtojeni në tigan.
3.Gatuajeni derisa të skuqet rreth 3 minuta për secilën anë.
4.Hiqeni dhe vendoseni në një pjatë dhe mbulojeni të qëndrojë ngrohtë.
5.Fshijeni tiganin dhe ngrohni edhe 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
6.Shtoni misrin, qepën e kuqe dhe 1/2 lugë çaji kripë.
7.Gatuajini pa nxitje, derisa misri të fillojë të skuqet, rreth 3 minuta.
8.Përzijini dhe vazhdoni gatimin rreth 2 minuta të tjera.
9.Shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe specin e kuq dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 30 sekonda.
10.Përzjeni 2 lugë uthull dhe mjaltë dhe hiqeni nga nxehtësia.
11.Kombinoni rukolën dhe 2 lugë të mbetura vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle uthull në një tas të madh.
12.Marinojini me kripë dhe piper dhe hidhni mishin e derrit dhe rukolën midis pjatave.
13.Llokoçiseni borzilokun në përzierjen e misrit dhe shtojeni sipër mishit.
14.Pjatat janë gati të shërbehen, ju bëftë mirë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment