Merluc me kunguj dhe salcë marinanara

Ingredientët

  • 1 filxhan salcë marinara
  • 2 kunguj të njomë
  • 4 fileto merluci
  • Kripë
  • Piper
  • 1 lugë vaj ulliri
  • 2 thelpi hudhër
  • 1/4 lugë piper i kuq
  • 1 dorë spinaq
  • 1 panine

Udhëzimet

1

Në një tigan kombinoni salcën marinara dhe kungullin e njomë.

2

Shtoni brenda merlucin me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.

3

Gatuajeni 7 minuta ose derisa merluci të marrë ngjyrë të errët.

4

Ndërkohë në një tenxhere ngrohni vajin e ullirit.

5

Shtoni hudhër dhe piper të kuq të grimcuar dhe gatuajeni 1 minutë, duke e trazuar.

6

Shtoni spinaqin dhe 1/8 lugë çaji kripë.

7

Gatuajeni 5 minuta ose derisa spinaqi të jetë zier, duke e trazuar herë pas here.

8

Hidheni në pjata ku doni ta shërbeni, spianqin poshtë ndërsa mërlucin lart me salcë.

9

Shërbejeni me panine gruri.

Nutrition

  • 320 Calories

Lini një koment