1 spec i kuq ose jeshil, i prerë përgjysmuar dhe i prerë në feta
1-2 speca djegës të kuq, të prerë dhe të pastruar nga farat
400 gr domate të konservuara të grira
1-2 lugë sheqer pluhur
4 vezë
1 tufë e vogël majdanoz i grirë
6 lugë kos të trashë, kremoz
2 thelpinj hudhre, te shtypura
Ngrohni vajin në një tigan me bazë të rëndë. Përzieni qepët, piperin dhe specat djegës.
Gatuajini derisa të fillojnë të zbuten. Shtoni domatet dhe sheqerin duke i përzier mirë. Gatuajini derisa lëngu të jetë pakësuar dhe rregullojeni me kripë dhe piper..
Me një lugë druri krijoni 4 xhepa në përzierjen e domates dhe thyeni vezët në to. Mbulojeni tiganin dhe gatuajini vezët në zjarr të ngadaltë derisa të mpiksen.
Rrahim kosin me hudhrën dhe e rregullojmë me kripë. E spërkasim me majdanoz dhe i shërbejmë nga tigani me kosin me shije hudhre dhe bukë të thekur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento