1 spec i kuq ose jeshil, i prerë përgjysmuar dhe i prerë në feta
1-2 speca djegës të kuq, të prerë dhe të pastruar nga farat
400 gr domate të konservuara të grira
1-2 lugë sheqer pluhur
4 vezë
1 tufë e vogël majdanoz i grirë
6 lugë kos të trashë, kremoz
2 thelpinj hudhre, te shtypura
Ngrohni vajin në një tigan me bazë të rëndë. Përzieni qepët, piperin dhe specat djegës.
Gatuajini derisa të fillojnë të zbuten. Shtoni domatet dhe sheqerin duke i përzier mirë. Gatuajini derisa lëngu të jetë pakësuar dhe rregullojeni me kripë dhe piper..
Me një lugë druri krijoni 4 xhepa në përzierjen e domates dhe thyeni vezët në to. Mbulojeni tiganin dhe gatuajini vezët në zjarr të ngadaltë derisa të mpiksen.
Rrahim kosin me hudhrën dhe e rregullojmë me kripë. E spërkasim me majdanoz dhe i shërbejmë nga tigani me kosin me shije hudhre dhe bukë të thekur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento