1 spec i kuq ose jeshil, i prerë përgjysmuar dhe i prerë në feta
1-2 speca djegës të kuq, të prerë dhe të pastruar nga farat
400 gr domate të konservuara të grira
1-2 lugë sheqer pluhur
4 vezë
1 tufë e vogël majdanoz i grirë
6 lugë kos të trashë, kremoz
2 thelpinj hudhre, te shtypura
Ngrohni vajin në një tigan me bazë të rëndë. Përzieni qepët, piperin dhe specat djegës.
Gatuajini derisa të fillojnë të zbuten. Shtoni domatet dhe sheqerin duke i përzier mirë. Gatuajini derisa lëngu të jetë pakësuar dhe rregullojeni me kripë dhe piper..
Me një lugë druri krijoni 4 xhepa në përzierjen e domates dhe thyeni vezët në to. Mbulojeni tiganin dhe gatuajini vezët në zjarr të ngadaltë derisa të mpiksen.
Rrahim kosin me hudhrën dhe e rregullojmë me kripë. E spërkasim me majdanoz dhe i shërbejmë nga tigani me kosin me shije hudhre dhe bukë të thekur.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento