Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 375 gradë.
Lyejeni tavën me llak gatimi.
Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, të valuar gatuani makaronat deri sa të zbuten.
Kullojini dhe lërini mënjanë.
Përgatisni salcën alfredo: Në një tigan të madh, mbi ngrohje mesatare, shkrini gjalpin.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni rreth 30 sekonda.
Shtoni miellin dhe gatuajeni deri sa përzierja të bëhet me kokrriza dhe merr ngjyrë të artë, 1 minutë më shumë.
Ngadalë hidhni kremin dhe përzijeni vazhdimisht.
Lereni të zihet dhe përzijeni me ½ filxhan djathë parmixhano.
Leremi të zihet dei sa salca të trashet pak 2 - 3 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.
Shtoni gjtihashtu salcën marinara, 1 filxhan mocarela, djathë fontina, romano, dhe gjizë.
Pastaj shtoni makaronat dhe përzijini deri sa të vishen mirë.
Transferojin në pjatën e servirjes.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku ½ filxhan djathë parmixhano dhe thërrime buke.
Hidhni një sasi të vogël në mënyrë të barabartë në krye të pjatës.
Dekorojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment