Sugjerojmë:

Makarona të mbushura me gjizë, djathë dhe borzilok

20 makarona guaskë
4 domate
1 thelpi hudhër
50 ml vaj ulliri
1/2 lugë sheqer
10 degë borzilok
100 gr djathë Parmixhiano
250 gr gjizë pa kripë
100 gr djathë Chedar
1/2 spec i kuq djegës
Kripë, piper
Lëkurë limoni

1.I vëmë makaronat të ziejnë për 5 minuta në ujë me kripë dhe nisim me përgatitjen e salcës.

2.Hedhim në grirësen elektrike domatet e qëruara, vajin e ullirit, borzilokun, thelpin e hudhrës, kripën, piperin dhe pak sheqer. I bluajmë derisa të bëhen pure dhe masën e përftuar e shtrojmë në tavë.

3.Për mbushjen e makaronave guaskë, përziejmë gjizën pa kripë, djathin Parmigiano, djathin Chedar, lëkurën e limonit, borzilokun dhe sipas dëshirës, edhe pak spec djegës.

4.I kullojmë guaskat dhe i përziejmë me pak vaj ulliri që të mos na ngjiten.
I mbushim me radhë dhe i rreshtojmë në tavë. Më pas, i pjekim për 20 minuta në temperaturën 180° C.

Lini një koment