Sugjerojmë:

Makarona me kofshë pule dhe salcë arrabiata të pjekura në furrë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
589
1 lugë gjelle vaj
4 kofshë pule me lëkurë
1 qepë e kuqe, e prerë në feta
1 spec i kuq, i grirë dhe i prerë në feta
1 lugë spec djegës
2 thelpinj hudhër, të grimcuar
200 ml verë e bardhë
2 x 400 gr kanaçe domate
300 gr makarona
200 gr spinaq i freskët
150 ml lëng pule
Sheqer
Rigon

1.Nxehni furrën në 200C.
2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë.
3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe vendoseni mënjanë.
5.Qepën dhe piperin futini në tigan dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten.
6.Shtoni specin djegës dhe hudhrën dhe skuqini për një minutë tjetër.
7.Hidhni pak verë, pastaj ziejini për disa minuta derisa lëngu të përgjysmohet.
8.Më pas shtoni domatet, rigonin, lëngun e pulës, spinaqin dhe sheqerin.
9.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta.
10.Derdheni salcën në një tigan të mesëm.
11.Shtoni mishin e pulës dhe piqeni për 35-40 minuta derisa të piqet mishi plotësisht.
12.Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të jenë zier shërbejini me mishin e pulës së gatuar në tigan.

Komento