Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Nxehni furrën në 200C.
2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë.
3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe vendoseni mënjanë.
5.Qepën dhe piperin futini në tigan dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten.
6.Shtoni specin djegës dhe hudhrën dhe skuqini për një minutë tjetër.
7.Hidhni pak verë, pastaj ziejini për disa minuta derisa lëngu të përgjysmohet.
8.Më pas shtoni domatet, rigonin, lëngun e pulës, spinaqin dhe sheqerin.
9.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta.
10.Derdheni salcën në një tigan të mesëm.
11.Shtoni mishin e pulës dhe piqeni për 35-40 minuta derisa të piqet mishi plotësisht.
12.Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të jenë zier shërbejini me mishin e pulës së gatuar në tigan.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento