Sugjerojmë:

Lulelakër e skuqur me spec të kuq dhe hudhër

1 kokë të madhe lulelakër, e prerë në copa të trasha
1 filxhan miell
1 lugë çaji hudhër pluhur
1/2 lugë çaji spec i kuq
Kripë
3 vezë
Vaj perimesh, për tiganisje
Për shurupin:
1/2 filxhan mjaltë
1 lugë çaji salcë e nxehtë

1.Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm.

2.Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta.

3.Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht.

4.Ndërkohë, në një tas të cekët, hidhni së bashku miellin, pluhurin e hudhrës, spec të kuq dhe kripë. Në një tas tjetër të cekët, rrihni lehtë vezët.

5.Hidhni lulelakrën e ftohur në përzierjen e miellit, pastaj zhyteni në vezë, pastaj kthehuni në përzierjen e miellit dhe hidheni përsëri derisa të mbulohet plotësisht.

6.Në një tigan mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin derisa të fillojë të flluskoje dhe të duket i ndezur.

7.Shtoni me kujdes lulelakrën dhe skuqeni deri sa të marrë ngjyrë të artë.

8.Hidheni në një pjatë të veshur me letër që të thahet nga vaji i tepërt.

9.Përgatisni shurupin. Në një tas të vogël, përzieni së bashku mjaltë dhe salcë të nxehtë.

10.Hidheni sipër lulelakrës dhe shërbejeni.

Lini një koment