Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm.
2.Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta.
3.Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht.
4.Ndërkohë, në një tas të cekët, hidhni së bashku miellin, pluhurin e hudhrës, spec të kuq dhe kripë. Në një tas tjetër të cekët, rrihni lehtë vezët.
5.Hidhni lulelakrën e ftohur në përzierjen e miellit, pastaj zhyteni në vezë, pastaj kthehuni në përzierjen e miellit dhe hidheni përsëri derisa të mbulohet plotësisht.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin derisa të fillojë të flluskoje dhe të duket i ndezur.
7.Shtoni me kujdes lulelakrën dhe skuqeni deri sa të marrë ngjyrë të artë.
8.Hidheni në një pjatë të veshur me letër që të thahet nga vaji i tepërt.
9.Përgatisni shurupin. Në një tas të vogël, përzieni së bashku mjaltë dhe salcë të nxehtë.
10.Hidheni sipër lulelakrës dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment