Prisni pjesën e sipërme të shalqirit dhe zbrazni atë duke përdorur një lugë të madhe.
Shtypeni pjsën e kuqe përmes një sitë në një tas.
Vendoseni tulin në një blender (ose përdorni një enë të gjatë dhe blender dore) me lëngun e limonit dhe sheqerin, përpunojeni në një pure dhe më pas shtoni ujin me gaz.
Hidhni pak akull në shalqirin e zgavruar dhe mbusheni me përzierjen e limonatës. Pjesën tjetër e shërbejmë në një enë me feta lime dhe mente.
Lini një tas me akull shtesë të grimcuar në anë, në mënyrë që njerëzit të mund t’i shërbejnë vetes.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento