Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Prisni pjesën e sipërme të shalqirit dhe zbrazni atë duke përdorur një lugë të madhe.
Shtypeni pjsën e kuqe përmes një sitë në një tas.
Vendoseni tulin në një blender (ose përdorni një enë të gjatë dhe blender dore) me lëngun e limonit dhe sheqerin, përpunojeni në një pure dhe më pas shtoni ujin me gaz.
Hidhni pak akull në shalqirin e zgavruar dhe mbusheni me përzierjen e limonatës. Pjesën tjetër e shërbejmë në një enë me feta lime dhe mente.
Lini një tas me akull shtesë të grimcuar në anë, në mënyrë që njerëzit të mund t’i shërbejnë vetes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento