1 finok, i përgjysmuar dhe i prerë në feta, gjethet e mbajtura veçmas për zbukurim
2 thelpinj hudhre, te prera ne feta
½ spec djegës i kuq, i grirë
250 gr kallamar të pastruar, të prerë në rrathë
tufë borziloku, gjethet dhe kërcelli të ndara, kërcejtë të lidhur së bashku, gjethet të prera
400 gr domate të grira të konservuara
150 ml verë të bardhë
2 gota të mëdha midhje
8 karkaleca të mëdhenj të plotë
4 fileto levreku (rreth 140g secila)
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me kapak, më pas shtoni finokun, hudhrën dhe specin djegës. Skuqini derisa të zbuten, më pas shtoni kallamarët, kërcejtë e borzilokut, domatet dhe verën.
Ziejini në zjarr të ngadaltë për 35 minuta derisa kallamari të zbutet dhe salca të jetë trashur pak, më pas e rregulloni me kripë.
Shpërndani midhjet dhe karkalecat mbi salcë, vendosni sipër filetot e levrekut, mbulojeni, ngrini zjarrin dhe ziejini fort për 5 minuta. Shërbejeni të shpërndara me gjethet e borzilokut dhe me gjethet e finokut, me bukë kore.
Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me...
Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë. Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë....
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku. Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë...
Komento