Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me kapak, më pas shtoni finokun, hudhrën dhe specin djegës. Skuqini derisa të zbuten, më pas shtoni kallamarët, kërcejtë e borzilokut, domatet dhe verën.
Ziejini në zjarr të ngadaltë për 35 minuta derisa kallamari të zbutet dhe salca të jetë trashur pak, më pas e rregulloni me kripë.
Shpërndani midhjet dhe karkalecat mbi salcë, vendosni sipër filetot e levrekut, mbulojeni, ngrini zjarrin dhe ziejini fort për 5 minuta. Shërbejeni të shpërndara me gjethet e borzilokut dhe me gjethet e finokut, me bukë kore.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento