Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me kapak, më pas shtoni finokun, hudhrën dhe specin djegës. Skuqini derisa të zbuten, më pas shtoni kallamarët, kërcejtë e borzilokut, domatet dhe verën.
Ziejini në zjarr të ngadaltë për 35 minuta derisa kallamari të zbutet dhe salca të jetë trashur pak, më pas e rregulloni me kripë.
Shpërndani midhjet dhe karkalecat mbi salcë, vendosni sipër filetot e levrekut, mbulojeni, ngrini zjarrin dhe ziejini fort për 5 minuta. Shërbejeni të shpërndara me gjethet e borzilokut dhe me gjethet e finokut, me bukë kore.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento