Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 350º.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë dhe fusni lazanjat të ziejnë.
Kullojini dhe vini në zjarr një tigan me vaj.
Shtoni qepë, hudhër, kripë, piper, dhe spec të kuq.
Përzijini mirë dhe shtoni spinaqin.
Shtoni limonin dhe hiqeni nga nxehtësia.
Lereni tiganin menjane.
Në një tas të madh hidhni së bashku ricotta, vezë, dhe 1/2 filxhan djathë parmixhano.
Shtoni kripë dhe piper dhe përziejeni përhapjen e ricottave në çdo cep të lazanjes.
Shtroni sipër salcën marinara dhe spinaqin e gatuar, pastajhidhni mocarela dhe mbështilleni fort.
Në një tavë pjekje të thellë, hidhni një shtresë marinara dhe shtoni shtoni lazanjën e mbështjellë.
Sipër hidhni salcë, mocarela dhe djathin parmixhano.
Piqeni deri sa përbërësit të shkrijnë, rreth 20 minuta.
Lereni ë ftohet dhe dekorojeni me majdanoz për ta shërbyer
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment