Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350º.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë dhe fusni lazanjat të ziejnë.
Kullojini dhe vini në zjarr një tigan me vaj.
Shtoni qepë, hudhër, kripë, piper, dhe spec të kuq.
Përzijini mirë dhe shtoni spinaqin.
Shtoni limonin dhe hiqeni nga nxehtësia.
Lereni tiganin menjane.
Në një tas të madh hidhni së bashku ricotta, vezë, dhe 1/2 filxhan djathë parmixhano.
Shtoni kripë dhe piper dhe përziejeni përhapjen e ricottave në çdo cep të lazanjes.
Shtroni sipër salcën marinara dhe spinaqin e gatuar, pastajhidhni mocarela dhe mbështilleni fort.
Në një tavë pjekje të thellë, hidhni një shtresë marinara dhe shtoni shtoni lazanjën e mbështjellë.
Sipër hidhni salcë, mocarela dhe djathin parmixhano.
Piqeni deri sa përbërësit të shkrijnë, rreth 20 minuta.
Lereni ë ftohet dhe dekorojeni me majdanoz për ta shërbyer
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment