Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë.
Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze.
Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.
Përhapni 1/2 filxhan kungull në pjesën e poshtme të një tave pjekje katrore.
Hidhni 2 peta lazanje dhe shtoni sipër kungullin.
Hidhni një petë tjetër dhe shtoni gjizë.
Përseriteni procesin dy herë.
Vendosni 2 peta të mbetura në krye.
Në një tas të vogël, kombinoni kremin frache dhe ujë dhe përhapeni sipër petës.
Hidhni një sasi të vogël me 1/4 filxhan mocarela dhe 2 lugë pecorino.
Mbulojini fort me një copë letre metalike (për të parandaluar fërkimin) dhe piqni për 15 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment