Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Shtrojeni një fletë të madhe për pjekje me llak për gatim.
Ndani kungullin në copa të vogla dhe hidheni në një enë.
Më pas miksojeni kungullin e copëtuar me vezë, thërrime buke, djathë të grirë, hudhër dhe piper.
Pasi t'i keni përzier mirë përdorni një lugë të vogël gatimi për t'i hedhur në fletën e përgatitur për pjekje.
Piqini në furrë me nxhetësi 200 gradë duke i kthyernga të dyja anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 22 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment