Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë.
Vendsoni kadaifin në një tas dhe hidhni përsipër gjalpin e shkrirë. Me duar ndani fijët që gjalpi të jetë shpërndarë në mënyrë të njëtrajtshme.
Gjysmën e kadaifit shtrojeni në një tavë me diametër 20 cm. Shtypeni me kujdes me duar që të jetë rrafshuar mirë në pjesën e poshtme.
Në një tas tjetër, bëni bashkë mozarella-n dhe ricotta-n. Përzierjen shtrojeni mbi kadaifin e vendosur në tavë dhe mbulojeni me pjesën e mbetur të kadaifit. Shtypeni me kujdes me një enë me fund të rrafshët që të ngjeshet mirë.
Vendoseni tavën në furrë për 25 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë që ëmbëlsira piqet, përgatisni sherbetin. Në një tigan, hidhni sheqerin, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe gjysmë gote ujë (120 ml). Cojeni në pikën e vlimit dhe më pas uleni nxehtësinë dhe lëreni 8-10 minuta derisa të marrë trajtën e shurupit.
Sherbetin hidhjani kadaifit sapo ta nxirrni nga furra dhe lëreni të ftohet për 5 minuta.
Dekorojeni me stikat e grira dhe petalet e trëndafilit dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento