Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
E shijshme, krostata me limon pa gjalpë dhe me jogurt është ëmbëlsira perfekte për mëngjes dhe një vakt zemre i shëndetshëm dhe i ushqyeshëm. Limonët i kemi në dispozicion gjithë vitin. Në variantin me yogurt, kjo krostatë do të shndërrohet në ëmbëlsirën tuaj të preferuar të verës.
Në një tas të madh bashkoni jogurtin e sojës, sheqerin pluhur, miellin dhe lëkurën e limonit.
Shtoni vezën e rrahur dhe punojeni derisa të merrni një brumë të butë dhe fluid. Lëreni brumin të pushojë në frigorifer për gjysmë ore.
Hapeni brumin në tavën e krostatës me diametër 22 cm të cilën e keni lyer me gjalpë paraprakisht.
Hiquni lëkurën dy limonëve, hiquni dhe pjesën e bardhë dhe pritini në feta.
Spërkatini fetat e limonit me sheqer dhe një lugë të vogël me lëkurë të grirë limoni dhe lërini në frigorifer për 4 orë.
Pasi të ketë kaluar kjo kohë ziejini gjysmë ore me sheqerin dhe lëngun që kanë lëshuar vetë. Kur të ftohen hidheni në tepsi, mbi brumin.
Kombinoni farat e vaniljes, bajamet dhe pak sheqer. Shtoni dhe vezën e mbetur dhe këtë përbërje shtojeni në tepsi gjithashtu. Piqeni në 160 gradë për gjysmë ore.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment