Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni mishin e pulës të prerë në copa të vogla, xhinxherin, farat e kuminit, kripën.
I përzieni mirë dhe i lini në tigan të skuqen mirë. Ndani masën nga lëngu.
Tek masa me mishin e pulës, shtoni patatet e shtypura dhe i përzieni mirë me dorë.
Formoni me dorë disa toptha të vegjël ose forma të tjera sipas dëshirës.
Në një pjatë mbani miellin e misrit, në tjetrën vezët e rrahura dhe tek e fundit bukën e grirë.
I kaloni qoftet me radhë tek të tria pjatat. I lini për 30 minuta në frigorifer sa të forcohen.
Pas kësaj vendosini për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehtë. Shërbejini të ngrohta dhe shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment