Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Në një tas të madh, përzieni bashkë miellin dhe vezët.gradualisht shtoni qumështin dhe ujin, duke i trazuar që të krijohet një masë e njëtrajtshme. Shtoni kripën dhe gjalpin dhe rrihini.
Në një tigan që nuk ngjit, të yndyrosur fare pak, hidhni një garuzhde nga përzierja dhe anojeni tiganin që të shpërndahet në formë rrethore. Skuqeni në zjarr mesatar për rreth 2 minuta.
Me një spatul kthejeni me kujdes dhe skuqeni dhe nga ana tjetër derisa të marrë ngjyrë të artë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento