Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë bashkoni miellin, kripën, vezët, qumështin. I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni qumështin.
I përzieni mirë me një lugë të madhe derisa të krijoni një masë homogjene.
E lini mënjanë për të paktën 30 minuta dhe më pas filloni e merrni nga një garuzhde dhe e shtoni tek tigani i cekët. Tigani duhet të jetë i lyer me pak vaj me ndihmën e një letre kuzhine.
Brumin e krepave duhet ta shtoni në momentin që tigani është nxehur shumë. Mbajeni 1 minutë nga secila anë.
Kur t’i shërbeni, i shtoni sipër disa pika lëng limoni. Brenda mund t’i mbushni sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment