Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një enë bashkoni miellin, kripën, vezët, qumështin. I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni qumështin.
I përzieni mirë me një lugë të madhe derisa të krijoni një masë homogjene.
E lini mënjanë për të paktën 30 minuta dhe më pas filloni e merrni nga një garuzhde dhe e shtoni tek tigani i cekët. Tigani duhet të jetë i lyer me pak vaj me ndihmën e një letre kuzhine.
Brumin e krepave duhet ta shtoni në momentin që tigani është nxehur shumë. Mbajeni 1 minutë nga secila anë.
Kur t’i shërbeni, i shtoni sipër disa pika lëng limoni. Brenda mund t’i mbushni sipas dëshirës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment