Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere të vogël në zjarr mesatar shtoni qumështin.
2.Pasi të ketë marrë një valë, shtoni tërshërën dhe e lini për 3-5 minuta.
3.Më pas e hiqni nga zjarri dhe e shërbeni në dy pjata.
4.Në një tigan tjetër në zjarr mesatar shtoni fetat e bananeve, vaniljen dhe pak kripë.
5.I përzieni mirë dhe ia shtoni sipër tërshërës.
6.Në fund i shtoni shurupin e panjës. Këtë pjatë mund ta konsumoni në mëngjes ose në darkë, pasi ju ngop dhe nuk ju jep shumë kalori!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment