Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një ëmbëlsirë me lugë, e thjeshtë për t’u përgatitur. Mund ta përdorni edhe si mbushje në rast pandispanjash ose ta shoqëroni me biskota.
Thyeni 6 vezë dhe bashkojini me 120 gr sheqer. Përziejini derisa të merrni një masë kremoze, shtoni lëkurën e limonit, qymështin dhe rumin.
Me pas vendoseni tenxheren në një banjëmari dhe duke e përzier me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin derisa të trashet, më pas hiqeni dhe lëreni në një vend të ngrohtë.
Thërrmoni bajamet dhe prisni në kubikë bukën, vendosini më pas në një tigna jongjitës dhe lërini për disa minuta, bashkë me 50 gr gjalpë. Shtoni sheqerin e mbetur, përziejeni me delikatesë dhe karamelizojini përbërësit.
Shpërndani gjysmën e bajameve nëpër kupa, hidhuni sipër kremin e nxehtë dhe komplotojini me copat e bukës dhe bajamet e mbetura.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment