Krem bajamesh. Receta perfekte vegane për të mbushur ëmbëlsirat ose për t’i shoqëruar ato
Mjaftojnë pak përbërës të thjeshtë për të përgatitur në shtëpi një krem të shijshëm bajamesh, një alternativë e kremit klasik të lajthive, ideal për t’u shijuar me lugë ose për të mbushur ëmbëlsirat.
Një mundësi e mirë për ta përgatitur me fëmijët dhe për t’u shpjeguar atyre rëndësinë e një ushqyerje të shëndetshme dhe produkteve të përgatitura me përbërës të zgjedhur, pa konservantë e ngjyrues.
Për të përgatitur këtë krem bajamesh, mund të përdorni si ato pa cipë, si bajamet me gjithë cipë, në bazë të shijes suaj. Ngjyra e kremit të bajameve me cipë të hequr do të jetë më e bardhë, kurse ngjyra e atij të bajameve me gjithë cipë do të jetë më e errët.
Përbërësit:
150 gr bajame
150 gr sheqer
300 gr ujë
30 gr miell misri
Pak kanellë
Përgatitja:
Grini bajamet derisa t’i ktheni në miell dhe pastaj frulojini me pak ujë derisa t’i shndërroni në një krem homogjen.
Shtoni niseshtenë, sheqerin dhe kanellën dhe gatuajini në një tenxhere duke i përzier vazhdimisht.
Sapo përbërja të marrë valë, lëreni për 3 minuta e më pas hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.
Ruajeni në frigorifer në një kavanoz qelqi. Konsumojeni brenda një muaji.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment