Konsumohen dhe të ftohta si sallatë! Pasta me brokoli dhe pançetë
300 gr brokoli
300 gr pasta
1 lugë arra të grira
1 tufë borzilok
1 thelpi hudhre
2 lugë parmixhan i grirë
1 lugë vaj ulliri
50 gr pançetë
200 gr domate të vogla
HAPI 1 Lini një tigan me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë dhe lëreni mënjanë.
HAPI 2 Vendosni makaronat në të njëjtin tigan dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me arrat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhanin dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. Rregullojini me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
HAPI 3 Vendosni një tigan në zjarr mesatar dhe gatuani pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe ziejini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën. Hidhni dhe pak ujë të makaronave, nëse është e nevojshme.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Lini një koment