Konsumohen dhe të ftohta si sallatë! Pasta me brokoli dhe pançetë
300 gr brokoli
300 gr pasta
1 lugë arra të grira
1 tufë borzilok
1 thelpi hudhre
2 lugë parmixhan i grirë
1 lugë vaj ulliri
50 gr pançetë
200 gr domate të vogla
HAPI 1 Lini një tigan me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejeni për 5 minuta. Hiqeni me një lugë dhe lëreni mënjanë.
HAPI 2 Vendosni makaronat në të njëjtin tigan dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me arrat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhanin dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. Rregullojini me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
HAPI 3 Vendosni një tigan në zjarr mesatar dhe gatuani pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe ziejini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën. Hidhni dhe pak ujë të makaronave, nëse është e nevojshme.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment