Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nëse po mendonit për një pjatë të rafinuar, ndoshta për një drekë apo darkë festive, apo keni të ftuar të rëndësishëm, atëherë përgatisni kofshë viçi me shampanjë. Bëhet fjalë për një pjatë të dytë mishi të rafinuar dhe shumë të shijshme: miqtë tuaj do të mbeten pa fjalë.
Skuqni mishin e viçit në një tigan me 20 gr gjalpë, shtoni karotën, selinon dhe kungulleshkën e prerë në kubikë, 1 gjethe dafinë, 1 degë boronice, kripë, piper e një gotë shampanje. Prisni të avullojë pjesërisht, mbulojeni me kapak dhe gatuajeni në zjarr shumë të ulët për 45 minuta duke e kthyer here pas here mishin.
Shampanjën e mbetur ziejeni në një tenxhere me dy qepët e grira derisa të ketë avulluar treçerku; shtoni një lugë niseshte misri, gjalpin e mbetur dhe përziejeni këtë masë me një rrahëse vezësh derisa të krijohet një salcë e trashë. Pasi të keni vendosur mishin në pjatën e servirjes, shtojini sipër këtë salcë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment