Ngjyrosës ushqimi portokalli, pluhur ose lëng (opsionale)
3/4 filxhan (100 g) fistikë të grimcuar
1.Përzieni sheqerin, ujin dhe lëngun e limonit së bashku në një tenxhere. Vendoseni në zjarr mesatar dhe lëreni të ziejë, duke e përzier herë pas here derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë të ftohet plotësisht.
Për Knafeh:
1.Ngroheni furrën në 190 ° C.
2.Sigurohuni që të shkrini brumin e copëtuar fillo përpara se ta përdorni. Transferojeni atë në një tas të madh, pastaj duke përdorur duart , filloni të tërhiqni fijet veç e veç, duke i copëtuar ato në copa më të vogla derisa brumi të copëtohet plotësisht.
3.Derdhni gjalpin e shkrirë dhe ngjyrosësin e ushqimit (nëse përdorni) mbi filon e copëtuar dhe përzieni me duar derisa gjalpi dhe ngjyra e ushqimit të shpërndahen në mënyrë të barabartë.
4.Përhapni gjysmën e brumit në një tigan të madh të rrumbullakët për tortë ose një pjatë 9×13 pjekje. Shtypeni fort në tigan.
5.Përhapni djathin mbi brumë, duke lënë të paktën pak hapësirë rreth skajeve.
6.Mbuloni djathin me brumin e mbetur, sigurohuni që të mbuloni skajet së pari për të mbyllur djathin dhe për të parandaluar rrjedhjen e tij gjatë pjekjes. Shtypni mirë.
7.E pjekim në furrën e parangrohur për 15 minuta. Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe hidheni me kujdes mbi një tepsi ose pjatë për servirje. Butësisht ngrini tavën për pjekje larg nga knafeh.
8.Me një lugë hidhni shurupin e thjeshtë të ftohur mbi knafeh, pastaj hidhni butësisht shurupin e mbetur sipër. Rregulloni sasinë e shurupit të thjeshtë që përdorni për t’iu përshtatur shijeve tuaja. Dekorojeni me fistikë të grimcuar dhe shërbejeni të ngrohtë.
Knafeh është më e mira të konsumohet ditën që është bërë, por mbetjet do të mbahen mirë në frigorifer deri në 3 ditë, thjesht i ngrohni për 10 – 20 sekonda në mikrovalë përpara se ta shërbeni.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento