Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Kerpudhat nese jane te fresketa, pastrohen dhe grihen ne fleteza te holla,kurse nese jane te marinuara vetem i kullojme nga lengu i tyre.
2.Pastaj ne nje tigan hedhim vajin dhe e nxejme dhe ne te qesim kerpudhat derisa te zbuten dhe te avullojne lengun qe leshojne.
3.Pastaj shtojme kripen ,piperin dhe vegeten dhe specin djeges (sipas deshires ).Pasi te jene zbutur mjaftueshem kete mase e rendisim ne nje ene te qelqit zjarr rezistuese dhe mbi te hedhim vezet e ziera te grira ne rende dhe majonezen.
4.Siper hedhim djathin kackavall te grire ne fleta te holla dhe e veme ne furre te nxehete edhe per 5 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment