Kek special me mollë dhe komposto pjeshke

2 pjeshkë
2 mollë
250 gramë miell
150 gramë sheqer
100 gram gjalpë i shkrirë
3 vezë
2 lugë kafe sodë buke
1 pako vanilje

1.Pasi kemi larë mirë pjeshkët e mollët, do t’i presim në kubikë. Mos harroni t’i hiqni lëkurën dhe farat.
2.Më pas i kaloni në një blender derisa të krijohet një masë homogjene.
3.Në një enë shtojnë vezët dhe sheqerin dhe i rrahim mirë me një blender.
4.Ngadalë shtojmë sodën, gjalpin, mollët, pjeshkët si dhe pakon me vanilje.
5.I trazojmë mirë dhe më pas masën e kalojnë në një formë keku. Mos harroni ta lyeni atë më parë me pak gjalpë dhe miell.
6.Në fund futeni në furrë, në temperaturë 180 gradë, për 40 minuta. Në përfundim mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur!

Lini një koment