1.Pasi kemi larë mirë pjeshkët e mollët, do t’i presim në kubikë. Mos harroni t’i hiqni lëkurën dhe farat. 2.Më pas i kaloni në një blender derisa të krijohet një masë homogjene. 3.Në një enë shtojnë vezët dhe sheqerin dhe i rrahim mirë me një blender. 4.Ngadalë shtojmë sodën, gjalpin, mollët, pjeshkët si dhe pakon me vanilje. 5.I trazojmë mirë dhe më pas masën e kalojnë në një formë keku. Mos harroni ta lyeni atë më parë me pak gjalpë dhe miell. 6.Në fund futeni në furrë, në temperaturë 180 gradë, për 40 minuta. Në përfundim mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment