Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Pasi kemi larë mirë pjeshkët e mollët, do t’i presim në kubikë. Mos harroni t’i hiqni lëkurën dhe farat.
2.Më pas i kaloni në një blender derisa të krijohet një masë homogjene.
3.Në një enë shtojnë vezët dhe sheqerin dhe i rrahim mirë me një blender.
4.Ngadalë shtojmë sodën, gjalpin, mollët, pjeshkët si dhe pakon me vanilje.
5.I trazojmë mirë dhe më pas masën e kalojnë në një formë keku. Mos harroni ta lyeni atë më parë me pak gjalpë dhe miell.
6.Në fund futeni në furrë, në temperaturë 180 gradë, për 40 minuta. Në përfundim mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment