1.Pasi kemi larë mirë pjeshkët e mollët, do t’i presim në kubikë. Mos harroni t’i hiqni lëkurën dhe farat. 2.Më pas i kaloni në një blender derisa të krijohet një masë homogjene. 3.Në një enë shtojnë vezët dhe sheqerin dhe i rrahim mirë me një blender. 4.Ngadalë shtojmë sodën, gjalpin, mollët, pjeshkët si dhe pakon me vanilje. 5.I trazojmë mirë dhe më pas masën e kalojnë në një formë keku. Mos harroni ta lyeni atë më parë me pak gjalpë dhe miell. 6.Në fund futeni në furrë, në temperaturë 180 gradë, për 40 minuta. Në përfundim mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment