Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E mbani mend atë kekun e shtëpisë që përgatita para disa ditësh? Recetës së sotme do t'i shtojmë edhe portokall për ta bërë akoma më të shijshme. Le t'i hedhim një sy!
Në një tas rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni lëkurën e grirë të portokallit, lëngun e tij, vajin dhe i përzieni sërish.
Shtoni miellin, pluhurin pjekës, kripën dhe vaniljen.
I përzieni të gjitha bashkë për disa sekonda me një mikser elektrik derisa të krijoni një masë homogjene.
Merrni një tepsi specifike për ëmbëlsira dhe shtroni në të masën.
E fusni në furrën e parangrohur për 40 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment