Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë dhe lyejeni tavën me gjalpë.
Në një enë futni së bashku miellin, sheqerin dhe kripën.
Shtoni gjalpë në tas dhe përzijini deri sa përzierja të bëhet një brumë homogjen.
Pastaj hidhni në tavë brumin dhe lereni të piqet për rreth 20 minuta.
Për mbushjen: Përzini në një enë së bashku sheqerin dhe miellin. Shtoni vezë dhe lëng limoni dhe përzijeni mirë.
Pastën e krijuar hidheni mbi koren e kekut dhe futeni në furrë edhe për 20 minuta.
Nxirreni nga furra dhe futeni të ftohet në frigorifer për një minimum prej 2 orësh.
Para se ta shërbeni hidhini sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment