Kek me vezë dhe limon

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 2 gota miell
  • 1/2 filxhan sheqeri
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1 kupë gjalpë të kripur, të prerë në kube të vogla
  • Për mbushje:
  • 1- 2 filxhana sheqer
  • 1/4 filxhan miell
  • 4 vezë
  • Lëng limoni
  • Sheqer pluhur

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 180 gradë dhe lyejeni tavën me gjalpë.

2

Në një enë futni së bashku miellin, sheqerin dhe kripën.

3

Shtoni gjalpë në tas dhe përzijini deri sa përzierja të bëhet një brumë homogjen.

4

Pastaj hidhni në tavë brumin dhe lereni të piqet për rreth 20 minuta.

5

Për mbushjen: Përzini në një enë së bashku sheqerin dhe miellin. Shtoni vezë dhe lëng limoni dhe përzijeni mirë.

6

Pastën e krijuar hidheni mbi koren e kekut dhe futeni në furrë edhe për 20 minuta.

7

Nxirreni nga furra dhe futeni të ftohet në frigorifer për një minimum prej 2 orësh.

8

Para se ta shërbeni hidhini sheqer pluhur.

Lini një koment