2.Spërkatni një tigan katror me llak pjekje jo ngjitës.
3.Në një tas të madh, përzieni së bashku të gjithë përbërësit e thatë (miell, sheqer, kakao për pjekje dhe sodë buke).
4.Në një tas të veçantë, hidhni së bashku ujë, majonezë, ekstrakt vanilje dhe kafe.
5.Ngadalë shtoni përzierjen e lëngshme në përbërësit e thatë.
6.Përzijini derisa të bashkohet masa e brumit.
7.Hidheni në enën e përgatitur për pjekje.
8.Piqeni për rreth 30-35 minuta (derisa një kruese dhëmbësh e futur të dalë e pastër).
9.Pasi torta të ketë mbaruar, filloni të përgatitni kremin.
10.Në një tenxhere mesatare, në nxehtësi mesatare, bashkoni sheqerin kafe dhe gjalpin dhe gatuajeni deri sa të flluskojë. Sigurohuni që ta përzieni vazhdimisht që të mos digjet.
11.Fikni zjarrin dhe përzieni qumështin.
12.Pastaj gradualisht shtoni sheqer pluhur dhe përzijeni lehtë sa masa të bëhet kremoze.
13.Hidheni sipër tortës dhe lërëni kremin të ngrijë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento