2.Spërkatni një tigan katror me llak pjekje jo ngjitës.
3.Në një tas të madh, përzieni së bashku të gjithë përbërësit e thatë (miell, sheqer, kakao për pjekje dhe sodë buke).
4.Në një tas të veçantë, hidhni së bashku ujë, majonezë, ekstrakt vanilje dhe kafe.
5.Ngadalë shtoni përzierjen e lëngshme në përbërësit e thatë.
6.Përzijini derisa të bashkohet masa e brumit.
7.Hidheni në enën e përgatitur për pjekje.
8.Piqeni për rreth 30-35 minuta (derisa një kruese dhëmbësh e futur të dalë e pastër).
9.Pasi torta të ketë mbaruar, filloni të përgatitni kremin.
10.Në një tenxhere mesatare, në nxehtësi mesatare, bashkoni sheqerin kafe dhe gjalpin dhe gatuajeni deri sa të flluskojë. Sigurohuni që ta përzieni vazhdimisht që të mos digjet.
11.Fikni zjarrin dhe përzieni qumështin.
12.Pastaj gradualisht shtoni sheqer pluhur dhe përzijeni lehtë sa masa të bëhet kremoze.
13.Hidheni sipër tortës dhe lërëni kremin të ngrijë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento