Kek me limon: I butë, aromatik dhe shumë i shijshëm

Kek me limon: I butë, aromatik dhe shumë i shijshëm

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Me shije delikate, me aromë të mirë dhe me shumë shije, keku me limon është mënyra perfekte për të nisur ditën në mënyrën e duhur, sidomos nëse shoqërohet me një lëng portokalli ose një filxhan çaji. I thjeshtë dhe i shpejtë për t’u përgatitur, keku me limon është perfekt edhe për t’u përgatitur i mbushur. Kujdesuni të zgjidhni limonë organikë, pasi kjo recetë parashikon edhe përdorimin e lëkurës.

Ingredientët

  • 150 gr miell
  • 150 gr niseshte patatesh
  • 120 gr sheqer
  • 1 gotë kos
  • 3 vezë
  • 1 bustinë maja
  • Pak kripë
  • Lëngu dhe lëkura e një limoni

Udhëzimet

1

Grini lëkurën e një limoni dhe shtrydhni lëngun në një enë. Rrihni vezët me sheqerin të paktën 7-10 minuta.

2

Shtoni kosin, kripën dhe lëngun e limonit. Shtoni miellin dhe niseshtenë e situr dhe në fund majanë. Lyeni një formë pjekjeje me gjalpë dhe hidhni brumin e kekut aty.

3

Piqeni në furrë të nxehur në 180 gradë për 20 minuta. Pasi të jetë ftohur, mund ta dekoroni ose mbushni sipas shijes suaj.

Lini një koment