Yummy! Tortë me çokollatë
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Sugjerojmë:
Ideale për t’u shoqëruar me një kapuçino në mëngjes ose me çajin e pasdites, keku me jogurt dhe vnailje do t’ju mrekullojë me butësinë e tij dhe aromën e vaniljes. Në vend të gjalpit, në këtë recetë do të përdorim vajin e lulediellit.
Rrihni vezët dhe sheqerin.
Shtoni vajin e lulediellit, jogurtin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.
Shtoni miellin, më pas pluhurin pjekës e vaniljen. Shtoni brumin në një tepsi të lyer me vaj luledielli dhe të pudrosur me miell. Piqeni në furrë për 20 minuta në 180 gradë.
Alternativa:
Për një variant të shijshëm mund të shtojmë disa copëza çokollate tek brumi.
Për një variant me fruta mund të përdorim jogurt me fruta dh eta dekorojmë kekun me fruta të freskëta.
Për një variant më të shijshëm gjithashtu mund të shtojmë kakao të hidhur tek një pjesë e brumit dhe të marrim një efekt bikolor.
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël. Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment