Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një enë grijmë imët biskotat. Shkrijmë gjalpin dhe ia shtojmë biskotave.
Shtrojeni masën në një tavë duke e ngjeshur dhe e fusni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë në një tenxhere shkrini çokollatën.
Në një enë përzieni filadelfian, sheqerin dhe i trazoni mirë me një rrahëse elektrike.
Shtoni qumështin, vezën, miellin e misrit dhe kakaon.
Në fund shtoni çokollatën e shkrirë.
Mbushjen që përgatitët ia shtoni tavës që futët në frigorifer.
Më pas e fusni në furrë të piqet për 50 minuta, në temperaturë 170 gradë celsius.
Pasi të jetë gati, e lini pak të ftohet dhe në fund i shtoni kakao pluhur. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment