Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tas përziejmë miellin me miellin e bajameve, shtojmë me sitë sodën dhe kripën.
Rrahim të bardhat e vezëve dukë përdorur rrahësin elektrik dhe i lëmë mënjanë.
Me rrahësin elektrik, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin për 5 minuta pastaj i shtojmë gjalpin, përzierjen e miellrave me sodën e kripën.
Shtojmë me kujdes, pjesë- pjesë, të bardhat e vezëve dhe i përziejmë me spatula.
Shtojmë gjysmën e kokrrave të rrushit, hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell.
Vendosim sipër brumit kokrrat e rrushit që kanë mbetur.
E pjekim për 40 minuta ose derisa kruajtësja e dhëmbëve të dalë e pastër kur të bëjmë provën.
Sipas dëshirës keku mund të zbukurohet me rrush dhe sheqer kur të ftohet plotësisht.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment