Sugjerojmë:

Kek i përgatitur me mjedra dhe limon

Miell
Sodë buke
4 kuti krem djathi
1/4 lugë çaji kripë
1 filxhan sheqer pluhur
1 lugë çaji lëng limoni
2 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 lugë reçel mjedre
1/2 filxhan niseshte
Gjalpë
1 kuti mjedra
3 vezë

1.Ngroheni furrën në 160 gradë .

2.Vajiseni dhe lyejeni lehtë me miell një tavë për kekun.

3.Në një tas të madh, futni së bashku miellin, sodë buke dhe kripë.

4.Në një tas të dytë, me mikser me shpejtësi të mesme, hidhni sheqerin, gjalpin, djathin krem dhe limonin deri sa të bëhët njësh.

5.Rrihni një vezë dhe shtoni brenda vanilje.

6.Pastaj miksojini bashkë të dyja përzierjet derisa të kombinohen.

7.Me anë të një spatule shtoni mjedrat.

8.Transferojeni brumin në tavë dhe piqeni deri sa një kruajtëse dhëmbësh të dalë jashtë e pastër, 1 orë e 10 minuta.

9.Pastaj nxirreni nga furra dhe lereni të ftohet.

10.Përgatisni glazerin: Në një blender hidhni sheqerin, kremin e pastiçerisë dhe reçelin e mjedrave.

11.Përzierjen hidheni mbi kekun e ftohur dhe shërbejeni.

Lini një koment