Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 160 gradë .
2.Vajiseni dhe lyejeni lehtë me miell një tavë për kekun.
3.Në një tas të madh, futni së bashku miellin, sodë buke dhe kripë.
4.Në një tas të dytë, me mikser me shpejtësi të mesme, hidhni sheqerin, gjalpin, djathin krem dhe limonin deri sa të bëhët njësh.
5.Rrihni një vezë dhe shtoni brenda vanilje.
6.Pastaj miksojini bashkë të dyja përzierjet derisa të kombinohen.
7.Me anë të një spatule shtoni mjedrat.
8.Transferojeni brumin në tavë dhe piqeni deri sa një kruajtëse dhëmbësh të dalë jashtë e pastër, 1 orë e 10 minuta.
9.Pastaj nxirreni nga furra dhe lereni të ftohet.
10.Përgatisni glazerin: Në një blender hidhni sheqerin, kremin e pastiçerisë dhe reçelin e mjedrave.
11.Përzierjen hidheni mbi kekun e ftohur dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment