Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë dhe prisni gjysmën e ananasit në kube.
Gjusmën priteni në feta dhe mbulojini dhe futini në ftohje.
Shtrojini kubat e ananasit mbi një fletë pjekje dhe hidhuni sipër60 gr sheqer.
Piqini për 10-15 minuta deri sa të karamelizohet.
Përhapeni kokosin në një fletë të veçantë për pjekje dhe piqeni për 5 minuta.
Në një enë rrihni vezët dhe 100 gr sheqer.
Hidhni kremin në një tas të veçantë, pastaj shtoni vezët me lëng limoni, rum, krem kokosit dhe ananasin e karamelizuar.
Lyejeni me vaj tavën e ëmbëlsirave dhe shtroni sipër sheqer pluhur.
Hidheni përzierjen e kremit në tavë dhe lëreni të pushojë.
Mbulojeni dhe futeni në frigorifer të qëndrojë gjithë natën.
Nxirreni ëmbëlsirën nga frigoriferi dhe hiqeni nga tava.
Vendosni fetat e ananasit që kishit lënë në frogorifer sipër.
Lyeni çdo fetë me copat e skuqura të kokosit, pastaj shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment