Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Shkrini gjalpin me vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni karkalecat dhe hudhrat dhe lerini të skuqen derisa karkaleca të marrin gjyrë të errët, rreth 3 minuta.
Hiqni karkaleca dhe vendosini në një pjatë.
Rritni nxehtësinë, pasta hidhni kungullin e njomë.
Përzijeni për rreth 45 sekonda, pastaj lereni kungullin në skajet e tiganit.
Hidhni misrin dhe gatuajeni për një minutë, pastaj shtyjeni atë në skajet e tiganit.
Hidhni domatet dhe gatuajini për 1 minutë duke u shtuar kripë dhe piper.
Pastaj hidhni sërish karkalecat.
Lerini karkalecat për rreth 1 minutë duke i përzier me të gjithë përbërësit pastaj derdhini mbi një pjatë të madhe.
Hidhni sipër borzilok dhe djathë parmixhano.
Gjithashtu shtrydhni pak limon për shije.
Këtë pjatë mund ta shoqëroni me oriz ose makarona.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment