Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh të ngrohur mesatarisht shkrini gjalpin, pastaj shtoni vaj dhe miell.
Gatuajeni duke e nxitur vazhdimisht, deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
Shtoni qepë, speca, selino, dhe përzijini deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.
Shtoni hudhër dhe sallam, pastaj shtoni erëzat, kripë dhe piper.
Më tej shtoni gjethe dafine, domatet e kuqe dhe supën e pulës.
Zvogëloni nxehtësinë dhe zieni derisa të trashet duke e nxitur herë pas here, rreth 1 orë.
Në 10 minutat e fundit të gatimit, shtoni karkalecat.
Pasi karkalecat të jenë gatuar provojeni për shije dhe rregullojini.
Shtoni qepët e njoma dhe shërbejeni me oriz të zier.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment