Kanella ndihmon në balancimin e sheqerit në gjak? Ja çfarë thotë studimi

Një studim  i ri tregon se konsumi ditor i kanellës mund të ndihmojë në kontrollin e sheqerit në gjak tek individët me prediabet, duke parandaluar diabetin e tipit 2.

 Paradiabeti, i referuar gjithashtu si tolerancë e dëmtuar e glukozës ose glukozë e dëmtuar , është një pararendës i diabetit të tipit 2. Nivelet e sheqerit në gjak janë më të larta se normale, por jo aq të larta sa të konsiderohen diabet. Nuk shkakton simptoma, por mund të identifikohet me një test gjaku.

Ndërkohë sipas studimit një e treta e një lugë çaji kanellë në ditë mund të përmirësojë nivelet e glukozës në gjak dhe tolerancën e glukozës me kalimin e kohës tek njerëzit me prediabet.

Lini një koment