Sugjerojmë:

Ju kishte shkuar mendja se mund të bëhet një kek me avokado dhe kungull? Bëjeni tani

150 gr miell 00
230 gr sheqer
150 gr çokollatë e zezë
1 avokado e pjekur
3 kunguj të njomë
2 vezë
50 gr kakao
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji vanilje
1/2 luge çaji kripë

1.Parangrohni furrën në 180°C.

2.Vishni me letër furre një tavë drejtkëndëshe për plumcake, ose e lyeni me spraj kundra ngjitjes.

3.Në një tas të madh bashkoni kungujt e njomë të grirë në rende me vezët dhe sheqerin.

4.Në një tjetër tas bashkoni përbërësit e thatë: miellin, kakaon, pluhurin pjekës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtoni në fund edhe çokollatën e zezë në copa të vogla, ose kalojeni në mikser.

5.Bashkoni përbërësit e thatë me ata të njomë dhe e përziejeni brumin mirë.

6.E hidhni brumin në tavë dhe e piqni për 40-45 minuta.

7.Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni të prerë në feta. Mund ta shoqëroni me akullore me vanilje!

Lini një koment