Jo gjithmonë dietologët kanë të drejtë, ja cilët janë ushqimet që vërtetë na duhen

Ushqim i shëndetshëm është çdo ushqim që kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të trupit tuaj. Me fjalë të tjera, çfarë i jep trupit tuaj fuqinë për të realizuar jetën e përditshme.

Pra janë pikërisht përzierjet e yndyrës, proteinave, karbohidrateve, fibrave, mineraleve, vitaminave dhe më shumë.

Atëherë, pse të ngrënit e shëndetshëm duket kaq e ndërlikuar? Edhe pse  dietologët duken sikur nxjerrin çdo javë një superushqim janë trupat tanë ata që e dinë se çfarë na duhet të mbijetojmë. Shanset janë, ushqimet që ju bëjnë të ndjeheni të shëndetshëm janë ndoshta të shëndetshme për ju.

Qetësohuni dhe përpiquni të hani me përbërës që i përkasin grupeve themelore të ushqimit.

Mbushni pjatën tuaj me fruta, perime dhe ushqime shumëngjyrëshe, të cilat ju pëlqejnë! Gjithashtu zgjidhni ato që ju mbajnë të ngopur për disa orë.

Pqrpiquni të hani ushqime të freskëta  dhe të papërpunuara.

Me përjashtim të ushqimeve të fermentuara si kosi, të papërpunuarit janë gjithmonë më të mirët. Kjo për shkak se sa më shumë një ushqim përpunohet dhe rafinohet, aq më shumë lëndë ushqyese i hiqen. Ushqimet e përpunuara shpesh përfshijnë sheqer të shtuar dhe konservantë gjithashtu.

Lini një koment