Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Merrni një tavë dhe visheni me letër furre.
Shkrini në një tas rezistent sipër një tenxhereje me ujë që vlon, pa prekur ujin 120 gr çokollatë bashkë me gjalpin.
Pasi të jetë përbërja të bëhet homogjene shtojini me radhë duke i rrahur heqerin, miellin, majanë dhe vezët.
Përziejeni derisa të përftoni një masë homogjene, pa u fryrë.
Hidheni masën në tavën e përgatitur më parë dhe futeni në furrë me 160 gradë për rreth 25 minuta. Kontrolloni pjekjen me një kunjë dhëmbësh; zhyteni dhe nxirreni dhe nëse kunji del i pastër, brownie është gati.
Nxirreni brownie nga furra dhe spërkateni me çokollatën e mbetur thërrmuar në grimca, të përhapur kudo njëlloj.
Pas pak minutash ftohjeje, priteni brownie-n në katrorë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment