I dinim të shëndetshme, por këto ushqime janë të mbushura me sheqer

Hapi i parë në reduktimin e karbohidrateve është të kuptoni se cilat ushqime i përmbajnë ato. Por kjo mund të jetë sfiduese. Disa njerëz nuk e kuptojnë se qumështi ka karbohidrate , ata mendojnë se është një ushqim plot proteina.Të tjerët nuk e kuptojnë se frutat përmbajnë karbohidrate ose gruri përmban karbohidrate. Këtu janë grupet ushqimore dhe disa shembuj se ku do të gjeni me shumicë karbohidrate:

1.Produktet e baxhos

Qumësht, kos dhe akullore.

2.Frutat

Fruta dhe lëng frutash.

3. Drithërat

Bukë, oriz, biskota dhe drithëra.

4.Bishtajore

Fasule dhe proteina të tjera me bazë bimore.

5.Perime niseshte

Patate dhe misër.

6.Ëmbëlsirat me sheqer

Kufizoni sodat, karamelet, biskotat dhe ëmbëlsirat e tjera.

Lini një koment